Aktiviteter för alla på Stockholms ridskolor

01 juli 2019 jonas olsson
Aktiviteter för alla på Stockholms ridskolor

Att kunna – och våga – bemästra konsten att rida ett så stort och ståtligt djur som en häst är en dröm för många. Tack vare erfarna instruktörer på landets ridskolor kan den drömmen bli verklighet. I Stockholmsområdet finns många olika ridskolor som erbjuder både gruppridning varje vecka och mer specialiserade kurser som till exempel hoppträning och dressyr. 

 

För den som har haft egen häst men inte längre har den möjligheten är ridskolan ett härligt alternativ. Den gör att man inte behöver släppa gemenskapen i hästvärlden och upplevelsen av att rida bara för att man inte längre har häst själv. 

 

 

Rätt nivå är viktigt

 

De flesta ridskolor har olika alternativ när det gäller nivå på ridutbildningen. Den som aldrig tidigare har suttit på en häst får lära sig allt från grunden, från skötsel och hästens behov till hur man bäst kommunicerar med hästen uppe på hästryggen. Mer erfarna ryttare kan istället få nya utmaningar och specialisera sig inom olika grenar och kanske träna för att så småningom prova på att tävla. 

 

Det är bra att först höra sig för vilken nivå som passar just dig innan du anmäler dig till en ridskoleaktivitet. Berätta vilka eventuella förkunskaper du har och vilka mål du har med ditt deltagande. Allt för att du ska få ut så mycket som möjligt i stallet och utvecklas maximalt samtidigt som du känner dig trygg.

 

Det är aldrig för sent att börja rida

 

Det spelar ingen roll om du är i skolåldern eller pensionär, alla kan lära sig rida och få möjlighet att njuta av samvaron i stallet och umgänget med hästarna. För barn finns på många ridskolor även ridläger under sommarlovet. Det kan vara en bra start på ridintresset och en spännande upplevelse som ger många nya kompisar. För den som är intresserad av kurs eller dagläger på en ridskola i Stockholm finns exempelvis Swartlings ridskola. De erbjuder även uppstallning för den som har egen häst.