Alkoholproblem i Skåne

01 maj 2019 jonas olsson
Alkoholproblem i Skåne

Alkoholism har sedan många år tillbaka klassificerats som en sjukdom. En svår sjukdom som kan förstöra en människas liv helt och hållet. Har man ett beroende kommer man snart att få problem på minst fyra plan: fysiskt, mentalt, socialt och känslomässigt. Därför uppmuntras det ständigt till att söka hjälp i tid, innan man förlorar allt. Det finns många saker som kan framkalla beroende förutom alkohol. Det kan gälla läkemedel, droger, spelande eller till och med mat eller socker. Man kan bli beroende av en enskild sak eller en blandning.

 

Vikten av att söka rätt hjälp i tid

De som lidit av alkoholproblem vet att det att dricka för mycket aldrig för något gott med sig. Det kan lätt börja som en oskyldig drink för att slappna av, men som sen förvandlas till den enda saken som får en att känna sig väl till mods. Akoholen blir det viktigaste i livet och man börjar att dricka för att känna effekten, inte smaken. Till sist får man alla typer av sociala och ekonomiska problem. För att undvika att komma till punkten då det inte finns någon återvändo är det nödvändigt att söka hjälp. Professionell läkarhjälp tillåter den beroende att återfå kontrollen. Rehabcenter som till exempel STEGET erbjuder hjälp genom 12-stegsmodellen. Personen kan få bo hemma och fortsätta jobba samtidigt.

 

Skydda dig själv och dina nära och kära

Har du alkoholproblem i Skåne så bör du söka hjälp omedelbart – för ditt eget bästa, och den familj och vänner som omringar dig. Alkoholism är mycket skadligt för både kroppen och själen, dessutom tär det på de familjemedlemmar och vänner som ser på och önskar hjälpa. Det bästa är att söka ett rehabcenter som kan erbjuda professionell och även förstående hjälp, så att man återfår kontrollen över beroendet. Det kan vara ett svårt steg, men nödvändigt och definitivt ingenting som man kommer att ångra.