Att välja rätt ridskola är inte så svårt

01 juli 2019 jonas olsson
Att välja rätt ridskola är inte så svårt

Det behöver inte alls vara svårt att välja ridskola. När det är dags att välja ridskola i Stockholm finns det många bra att välja på. Eftersom utbudet finns är det bara att hitta den som passar just dig. De flesta vill såklart ha en ridskola som inte ligger alltför långt borta. Sen kan det vara bättre att åka lite längre för att få ut mer av ridningen. De flesta stall ger möjlighet till att träna dig till att bli tävlingsryttare eller göra det möjligt för barnen att komma igång med ponnyridning.

 

 

Vad erbjuder en bra ridskola?

En bra ridskola har en bred kompetens, välutbildade ridlärare och hästar som har unika egenskaper. Många ridskolor i Stockholm erbjuder gruppridning såväl som privatlektioner och möjlighet till uppstallning för egen häst. Det viktigaste är att du känner dig välkommen oavsett vilken nivå du befinner dig på. Gillar du att tävla eller har som mål att börja tävla så är det bra att kolla upp så ridskolan ger dig möjlighet att delta på olika nivåer. En ridskola kan också vara specialiserad på exempelvis dressyr, hoppning eller fälttävlan. Så har du ett specialintresse finns det möjlighet att välja utifrån preferens.

 

Mer än bara ridlektioner

Om du behöver en ridskola i Stockholm, är många av dem stängda under sommaren för att hästarna ska få semester. När de fått semester anordnar många ridläger som kan vara ett riktigt bra sätt att utvecklas som ryttare. Då kombineras intensiv ridning med teori och du kan umgås med andra som bara vill prata häst. De flesta stall ger dig också möjlighet att hyra stallplats och tillgång till ridbanor. På så sätt kan du och din häst utvecklas tillsammans. Har du en period då du har ont om tid så kan ridskolan hjälpa dig att hitta en passande fodervärd eller så kan de hyra din häst till ridskolan.