Behöver du ställa bohaget någon annanstans?

21 maj 2019 jonas olsson
Behöver du ställa bohaget någon annanstans?

Det kan finnas många anledningar till att man vill magasinera sina tillhörigheter. Det kan hända att man hyr en mindre bostad tillfälligt och därför inte får plats med så mycket som man skulle vilja. Kanske kan man inte få med sig allt när man flyttar, men man vill ändå inte kasta sina saker. Man kanske ska jobba eller studera utomlands eller på annan ort under en period och därför tillfälligt behöver någon plats för möblerna. Folk byter arbetsort ofta, och det kan vara svårt att få fatt i en bostad direkt. Det finns många flyttföretag i Sverige som har magasin där man kan ställa in sina saker till förvaring. Till exempel finns det möjligheter till magasinering i Uppsala: https://www.flyttharry.se/.

En varm plats

Det är bättre att lämna sina möbler till magasinering än att t.ex. lägga dem i kalla uthus.

Man är ju rädd om sakerna, även om man inte behöver dem just då. Därför är det bra att man kan få in dem i ett magasin som är uppvärmt, så att man undviker fuktskador och mögel. Det är också viktigt att man förvarar dem hos en firma som har ordentliga försäkringar. Därför känns det tryggt att veta att magasinen är försedda med larm.

 

Om man vill ha tillgång till möblerna

Det finns magasin där man kan få tillträde under dagtid, ifall man skulle behöva hämta något. Det kan ju också vara så att man kommer på att man behöver fylla på i magasinsförrådet och lagra någonting mera. Det är bra att man kan vara så flexibel. Dessutom brukar det vara mycket gott om plats där, och därför kan man lätt få in t.ex. en extra soffa eller säng. Det kan kännas skönt att man själv har kontroll över tidpunkten för förvaringen av sina saker, så att man slipper tränga in sina prylar hos olika släktingar eller vänner.