Blommor som räcker längre än till Järfälla

19 oktober 2020 Mikael Barani

Minns du första gången du och din älskade insåg att det fanns magi mellan er? Det är lätt att glömma bort den där stunden och tiden efter ett par år i ett förhållande. Vi människor är trots allt gjorda för att efter ett tag rikta om vår uppmärksamhet för att hela tiden vara på alerten mot faror. Det är en evolutionär mekanism som nu har fått hjälp på traven av allt dopamin som vi har blivit beroende av genom våra skärmar.
För alla har väl sett par som har suttit och stirrar in i varsin skärm medan de har umgåtts?

Finn tillbaka till kärleken

Vi människor är helt enkelt inte gjorda för dessa tiden. Evolutionen är en långsam process om tar tid på sig att ställa om sig. Att tro att vi under ett knappt decennium av smarta telefoner ska kunna hantera dessa maskiner utan bieffekter – ja det är att vara optimistiskt. Faktum är att det skulle behövas någon sorts supermänniska för att lyckas med det.

För att knyta an till dig och din käresta: När var senaste gången du bröt vardagens tristess genom att visa din uppskattning? Kanske genom att köpa blommor i Järfälla. En bukett kan ge både hjärtat och vardagsrummet en liten kick. Ofta behöver det inte vara mer komplicerat än så.
Visar du dessutom din uppskattning i vardagen med små gester så förstärks effekten.

Nu låter detta nästan lite som matematik, men saken är den att vi människor trots allt är djur. Vi har vissa mönster som vi följer och att kunna dessa mönster gör att vi vet vad som behöver göras för att göra andra, och oss själva, glada.
För även om du och din partner har varit med om mycket häri livet så är ni fortfarande också samma personer som en gång möttes.  Hitta tillbaka till den magin genom att visa er kärlek för varandra.