Boka en frisör inför festen

22 mars 2022 patrick pettersson

Det fanns en tid när folk gick till frisören för att få höra om det senaste skvallret. Det var åtminstone det man brukade säga. För det var nämligen när man satte sig ned i hårsalongen som tjattrandet började. Särskilt i de små byarna där alla kände alla. 

Skvallret om bondens påg som trillat ned i brunnen, att grannen börjat använda en tupé eller kollegan som ligger med sin chef trots att han är gift och har flera barn hemma. Dessa historier berättades sedan vidare av frisören till nästa kund.

Kanske har fenomenet ebbat ut någonting med tiden, och frågan är hur närvarande det egentligen är och har varit i storstäderna. Det är kanske inte så att du bokar en tid på frisöristockholm.nu för att försöka luska ut ett saftigt skvaller om dina kollegor på jobbet. Du kanske faktiskt bara vill klippa dig eller fixa frisyren inför ett speciellt event.

 

frisör

Håret förevigas på bild

Det senare är väl egentligen den rimliga anledningen till varför du besöker en frisör. För många är håret extremt viktigt. Ska du på bröllop, bal eller något annat festliknande event kan frisyren till och med vara förenad med oerhört mycket arbete. Det kan krävas timmar för att få håret så som du vill att det ska vara. Exakt därför måste du också boka en tid hos din frisör. I god tid. Att hoppas på drop-in kan verkligen vara att vara väldigt överoptimistisk, på gränsen till naiv.

Hursomhelst. Vid sådana stora händelser som exemplifieras ovan tas det alltid många bilder. Du kommer med andra ord att för alltid bli ihågkommen och förevigad från festen. Och med tanke på det är det kanske än viktigare att se bra ut i håret. Vilket även gör att din frisör får bära ett stort ansvar på sina axlar inför festligheterna. Bara att hoppas att hen kan hålla huvudet kallt.