Brandtätning ger dig mer tid

12 februari 2022 jonas olsson

Tiden är allt vi har, den vi ska ta vara på. Leva varenda dag som den vore ens sista, för det är som de säger, man lever bara en gång. Många gånger kan det handla om tid när det gäller liv eller död, som vid en brand. 

En brand slukar allting i sin väg alldeles för fort. Många av de äldre trähusen som står utan något brandskydd hade försvunnit läskigt snabbt. Det värsta är att det tar med sig allt som är på insidan, även liv. 

För att skydda sig mot det, så bör man göra en brandtätning. Med en brandtätning lägger man in ett brandtåligt material i väggarna. Detta gör att man kan begränsa eld och rök från att sprida sig. Det i sin tur gör att man har mer tid på sig, som sagt, tiden är det viktigaste. Mer tid gör att du får mer tid på dig att att ta dig ut. 

Det är alltid viktigt att ni levande tar er ut så snabbt som möjligt. Sedan finns det en chans att brandkåren hinner släcka elden. 

 

brand

Komplett skydd

För att få skyddet helt komplett så ska ni givetvis låta proffsen göra det. Att göra en brandtätning själv kan innebära att ni får en falsk trygghet. Undvik det och anlita istället de som är experter på brandskydd. De ser till att det är helt komplett och gör även brandgenomföringar om det skulle behövas. De tänker på allting för att det ska bli så bra som möjligt. 

Utöver att ha bra brandskydd så ska man givetvis ha brandlarm i sitt hem. Man kan inte ha för många brandlarm. Ett i varenda rum, ju fler desto bättre. Ännu bättre är det om man har de som man connectar med varandra. Det gör att du hör om det börjar brinna någon annanstans.