Din berättelse i en personlig affisch

11 januari 2021 Mikael Barani

Livet har en förmåga att vända upp och ned på tillvaron när man minst anar det. Det finns många gånger förvarningar om det som håller på att ske, men inte alltid. Ibland får man helt enkelt hålla i sig, även när det inte känns som om det finns något att hålla fast vid.

Det är dessa stunder och tillfällen i livet som verkligen sätter oss på prov och definierar vilka vi är som människor.

Dokumentera din resa

Blickar man bakåt kan man nästan se dessa perioder som någon sorts slutbossar, för att använda en term från tv- och datorspelsvärlden. Det är händelser som dyker upp där vi kan mäta oss själva som individer – vad klarar vi av när det blir skarpt läge?

Det är långt ifrån alla gånger det känns rättvist… ”Varför nu? Varför jag?” är tankar som ofta dyker upp i sammanhanget. Dock måste man lita på att livet aldrig skulle sända en utmaningar som vi inte klarar av. 

När vi sedan har tagit oss igenom processen kan vi många år senare se tillbaka och inse att vi lärde oss djupa lektioner av det som hände. Ofta är också hur jobbiga situationerna var sammankopplade med vad vi senare inser att vi fick ut av dem.
Många gånger kan vi också komma tillbaka till händelserna och inse att det finns mer att lära av dem. Som en bok som man läser om flera år senare och hittar nya budskap i.

Kanske låter det lite fånigt, men varför inte föreviga någon av dina lärdomar genom att skapa personliga affischer. En bild som påminner dig om det som du har varit med om, och kanske om den som du har blivit.

Sådant skapar både inspiration och ödmjukhet inför det unika liv som vi alla lever. Kom ihåg att trots att vi alla är ensamma om att leva just vårt liv är det lustigt nog också är det som förenar oss.