Dit vägarna för oss

03 september 2019 Mikael Barani
Dit vägarna för oss

Det är bara att luta sig tillbaka i passagerarsätet och låta kvällen susa förbi utanför bilfönstret. Solen är påväg ned och livet har aldrig känts mer… levande. Med en bra spellista i högtalarna känns allt intensivare. Audioslaves smått hypnotiska ”Gasoline” strömmar mot oss och exploderar väntat men ändå plötsligt i refrängen.

Vägen tar oss runt Mälaren och vi börjar närma oss Västerås där vi tar en paus för natten.

Frukosten är kanske dagens bästa måltid. Engelskan ”breakfast” alltså ”bryta fastan” har alltid känd som ett mer träffande namn på vad frullen faktiskt är. Naturligtvis blir det kaffe, ägg och bacon a.k.a. ”The breakfast of champions”. Ska man komma igång och orka åka länge utan att dumpa blodsockret, då är det fett och protein som gäller.

Sedan är det dags att rulla vidare mot nya äventyr, nordväst mot Dalarna.

Vi hoppar in i bilen och lämnar Västerås bakom oss, passerar Surahammar och senare Ramnäs. Noterar att om vi hade åkt lite senare på hösten så kunde vi ha gjort däckbyte i Ramnäs, eftersom man kan stanna till på Emils Däckverkstad här.
Men än är det en bit kvar till halkan lägger sig över vägarna, och med Tools nya skiva i högtalarna åker vi vidare mot Bergslagen.

Efter någon timme svänger vi in på random ort och letar efter en skön plats att ta förmiddagskaffet på. Hittar faktiskt en fantastiskt bra utsikt och bara kickar tillbaka och njuter av tystnaden. Det är alltid lika skönt att hamna någonstans lite mer isolerat, där man inte ständigt hör bilvägarnas sus i bakgrunden till varje utsikt man stöter på. Kaffet smakar på något sätt godare när man dricker det med tystnaden som sällskap.

Var denna dag sedan kommer att sluta är ännu ett oskrivet blad. Vi får helt enkelt se var vägarna leder oss.
Det kommer garanterat att bli ett äventyr i det lilla. Det kan vara stort nog.