Du kan alltid räkna med guld

06 maj 2019 Mikael Barani
Du kan alltid räkna med guld

När du hör ordet ”guld” vad tänker du på då?

Chansen är rätt stor att dina tankar drar åt ett av två håll:

1. Smycken och annat gods, sådant som du dessutom kanske har fått eller ärvt av släktingar.

2. Guldtackor, mynt och andra ”skatter”, så att säga.

Guld omges bokstavligen av ett mytiskt skimmer. Detta gyllengula material har trollbundit människan sedan den först upptäcktes, ibland alldeles för mycket.
Till exempel fick de sydamerikanska indianerna betala dyrt för européernas törst efter just guld. Jakten på El Dorado, staden av guld, var en av anledningarna till krigen på den nyupptäckta kontinenten i väst.

Spolar vi fram tiden så har guld i modern tid varit en fortsatt högt eftertraktad tillgång. Kanske fick vissa av de vanliga spararna upp ögonen för guld under finanskrisen 2008. Det var efter att världsmarknaden kraschade som guld nådde nya ATH – All Time High – alltså toppnoteringar i pris.
Detta eftersom guld tenderar att verka som en motvikt till USA-dollarn: När dollarn är stark försvagas guldet, och när priset på dollarn går ner går guldet i sin tur upp.

Därför kan det vara klokt att åtminstone ha en viss del av sin finansiella portfölj i just guld. Kanske även fysisk sådan, eftersom du då verkligen vet att du faktiskt äger guld.

Är du intresserad av att sälja guld så kan Myntkompaniet stå dig bi med en smidig lösning. Genom att tryggt och säkert skicka in ditt guld till deras kontor i Göteborg får du snabbt en utvärdering till dig utförd av experter. 

Myntverket använder sig av Guldförsändelse®. Detta innebär de skickar hem ett paket till dig som du sedan skickar tillbaka dina guldföremål i. Din försändelse är på detta sätt försäkrad upp till 500 000 svenska kronor. Kom bara ihåg att spara kvittot!

Med andra ord finns det ingen anledning att tveka att kontakt Myntkompaniet om du snabbt och säkert vill sälja av ditt guld.