En mer miljövänlig köksrenovering

30 maj 2019 jonas olsson
En mer miljövänlig köksrenovering

Går du i tankarna att renovera ditt kök? Vill du passa på att göra ditt kök så miljövänligt som möjligt när du ändå är igång? Se hit!

Idag är miljöfrågan på allas läppar och många vill leva sina liv så pass miljövänligt som möjligt. Samtidigt vill de flesta leva bekvämt och behålla alla de bekvämligheter som de är vana vid. Går det? Ja, faktiskt. Om man är i behov av att renovera i sitt hem är det klokt att göra det med miljön i åtanke. Det kommer att leda till att man både kan sova lite bättre om nätterna och till att man har ett hållbart och kvalitativt kök i många år framöver.

 

Att tänka på vid en köksrenovering

Det finns flera saker som det är viktigt att ha i åtanke när man köper och installerar ett kök. Det gäller inte minst om man vill göra det med så lite klimatpåverkan som möjligt.

Först och främst är det klokt att välja ett svenskt företag som tillverkar sina kök i Sverige. Svensk produktion innebär kortare transporter och strängare regler kring kemikalier och tillverkningsmetoder. Det är även klokt att fundera ut smarta lösningar för köket som kommer att underlätta för sopsortering och minskat matsvinn när köket är färdigt och används.

En annan sak att ha i åtanke är att välja hållbara material. Rostfritt stål är hållbart och slitstarkt och att föredra framför icke-naturliga material.

Att välja återförsäljare

Intra är ett företag som säljer köksbänkar och andra nödvändigheter för ett funktionellt och stilrent kök i rostfritt stål. De har ett kvalitets- och miljötänk i sin produktion som de tar på största allvar. De eftersträvar att minska sin totala miljöpåverkan genom att jobba med resurssnål tillverkning av sina produkter.

Förhoppningsvis känns det nu lite lättare att få ihop ekvationen av ett både snyggt, funktionellt och miljövänligt kök.