En mosaik av livsutmaningar – allt från att lära sig nya språk till att spela ukulele

15 september 2021 Mikael Barani

Världen är en lika fantastisk som underlig plats. Ibland kan det som man trodde skulle vara en vanlig dag, en bland alla andra, bli helt oväntad och galen. Det är lite det som är tjusningen med det hela – livet har en förmåga att överraska en.

Livet rör sig konstant framåt

Vissa skulle säga att livet har en förmåga att se till att man får en massa problem. Varför kan saker inte vara som de alltid har varit – det är ju så skönt med förutsägbarhet.
Saken är dock den att all utveckling hänger på att vi får möjligheten att testa våra kunskaper och färdigheter i nya sammanhang. Det är när det stagnerar som det blir riktigt farligt.

Just därför har ordet ”fara” i vår tid blivit med och mer synonymt med ”jobbigt”. För den som vet vad riktig fara är så känns den på ett helt annat sätt än om saker mest känns bökiga för att man har utvecklat en låg toleransnivå på grund av att aldrig riktigt blivit prövad här i livet.

Vill du verkligen utvecklas är i livet ska du därför se till att utmana din bekvämlighetszon. Det är ett slitet uttryck med det är verkligen så enormt viktigt för att ta sig vidare i livet.
Hemligheten är förstås att inte kasta sig ut i den djupa änden av bassängen, utan gradvis låta botten bli allt lägre innan man simmar.

Börja med sådant som kan vara jobbigt i hemmet: städa och organisera.
Ta sedan steget till att lära dig något nytt som du har funderat på länge. Kanske ett språk, ett instrument som ukulele eller bara att komma ut och röra på sig.
Ett steg i taget bygger du upp både kunskaper, färdigheter och – framför allt – självförtroende. När du inser att du klarar av med än du hade kunnat ana – det är då livet verkligen blommar ut.