Ett låssystem i tiden

19 november 2019 jonas olsson
Ett låssystem i tiden

I en modern tid som denna kanske människor snart börjar delas upp i två kategorier – de som vet vad iloq är och de som inte vet vad iloq är. För den som inte känner till det sedan tidigare är det ett elektroniskt låssystem som många börjat välja istället för de mekaniska systemen. Det marknadsförs som lättare och säkrare, och med hjälp av en programmeringsenhet kan man spärra sina borttappade nycklar. Det kan sägas ligga i tiden då den digitala världen sedan en tid tillbaka börjat ersätta tidigare mekaniska apparater. Det är en utveckling som stämmer väl överens med människors behov av bekvämlighet och trygghet.

 

 

Olika användningsområden

 

Vilken modell är det egentligen som behöver inköpas? Det beror på i vilket sammanhang man ska använda låssystemet. iLoq S10 kan användas i många bostadsfastigheter, och enligt information på nätet genererar den sin egen energi när man för in nyckeln i låscylindern. På så vis slipper man batteriavfallet. iLoq S50 är ett mobilpassersystem där upplåsningen får sin energi från användarens mobil. Även iLoq S5 beskrivs som användbar för alla möjliga nyckelinnehavare. Det bästa är förstås att fråga en expert vilken sort som passar en bäst – i synnerhet om man upplever teknikens värld som en science fiction-rulle.

 

Att hitta sin återförsäljare

 

Nuförtiden kan man hitta det mesta på nätet, men det kan också vara skönt att få prata med någon på riktigt när det handlar om att välja rätt låssystem. Det kan upplevas som tryggare och mer trovärdigt än att höra en telefonförsäljarröst eller läsa annons på nätet. För att hitta en återförsäljare kan man återigen söka på nätet. Om man till exempel bor i Kumla så kan man googla ”Iloq i kumla”. Eller så känner man redan till företaget Pignus, som förespråkar och säljer låssystemet iloq och håller till i Kumla. Det är bara att ställa frågor.