Få bort oönskade stubbar med stubbfräsning

21 januari 2022 william eriksson

editorial

Under hela året finns det gott om saker att göra hemma i trädgården för den som vill och är intresserad av sådant. Det är väl under vintermånaderna som det blir lugnare för handelsträdgårdarna, men annars finns det alltid något att påta och pyssla med i trädgården. 

Beroende på vad det är för säsong så finns det olika saker som behöver göras för den som vill ha en frodig och fin trädgård. Att ha gott om träd som bringar frukt är både vackert och gott när det är dags för skörd. Har man träd i sin trädgård som man behöver ta bort av någon anledning, så blir det ofta en liten stubbe kvar. 

Dessa stubbar är ofta i vägen och det är heller inte speciellt fint. Men det finns faktiskt något man kan göra åt saken. Genom stubbfräsning kan man enkelt och smidigt få väck dessa små stubbar som sticker upp i gräsmattan. 

 

Handelsträdgård

 

Hur går stubbfräsning till?

Behöver ni hjälp med just stubbfräsning kan ni exempelvis kontakta http://www.stangatradgard.se/. Det kan vara svårt att få bort en stubbe om man inte har erfarenhet kring hur det ska gå till. Det är inte heller särskilt vanligt att man har en stubbfräs stående hemma i boden eller i garaget om man aldrig sysslar med just stubbfräsning. 

Så, behöver man ta bort stubbar kan man kontakta en handelsträdgård. De har proffs som vet och kan utföra en stubbfräsning enkelt och smidigt. Man vill gärna att det ska se snyggt ut efteråt. 

När en stubbe ska bort använder man en stubbfräs. Denna maskin har en roterande stålskiva som trycks mot stubben för att fräsa ned träet i småbitar. Detta görs tills stubben är en bit nedanför markytan. Så har ni stubbar ni vill ta bort i trädgården kan ni med fördel ta kontakt med en handelsträdgård i närheten.