Ge din baby lite kärlek

19 januari 2020 Mikael Barani
Ge din baby lite kärlek

Förhållandet mellan en musiker och hans gitarr är just det – ett förhållande. Det är ett samspel som utvecklas med tiden och som är som ett symbiotiskt förhållande där gitarristens stil påverkas av hur gitarren är utformad. Det är helt enkelt en sak att spela på en Fender Stratocaster jämfört med att lira på en Gibson Les Paul. 
Det handlar inte bara om själva den fysiska utformningen i instrumentet utan även all den historia som finns begraven i instrumentet. Alla gitarrister och låtar som är associerade med ett instrument kommer onekligen att ha en inverkan på gitarristen som spelar på just det instrumentet.

Med tiden så inser man kanske att det finns vissa saker som man skulle vilja ändra på just sitt instrument. Det kan vara allt ifrån det lilla till det stora. Saker man stör sig på eller saker man helt enkelt bara känner skulle kunna fungera bättre.
Eller så är det så att man har utvecklats som gitarrist och inser vad som bäst framhäver ens individuella stil.

Visst kan delar också få sönder ibland. Gitarren är delvis ett verktyg, lika mycket som det kan vara ett konstföremål, och alla verktyg behöver med tiden få någon form av omsorg eller reparation.

Som tur är går det alltså att se över individuella gitarrdelar på instrumentet. För visst vore det bökigt om vi var tvungna att byta ut hela guran så fort något gick sönder på den.

På DanGuitar finns en uppsjö av olika delar till bra priser. Just nu är det dessutom rea så varför inte passa på att slå till på något som du har funderat på att byta ut ett tag. Det hinner garanterat att kännas tokvärt efteråt nä du väl sitter där med din uppdaterade gura i knät. Alla vill vi ju ha de bästa förutsättningarna när vi ska påta ihop ett smärre mästervärk.