Hälsa, hudvård och allt däremellan

07 oktober 2020 Mikael Barani

Det gäller att vara selektiv här i livet. Att välja de saker som faktiskt är bra för en och för en framåt. För livet är alldeles för kort för att man ska lägga tid på saker och ting som bevisligen motverkar ens välmående. 
Det låter kanske som en enkel sak att göra, men många av oss vet hur svårt det är att leva upp till detta.

Goda vanor kommer ett steg i taget

För vem har inte tryckt i sig en påse chips både på fredag och lördag medan man bara har legat framför skärmen och stirrat. Det är så lätt hänt och efteråt ångrar man sig oftast mycket. Ett tips är att låta sig själv trilla dit då och då, men då tar man nästa dag till att göra något konstruktivt istället. Om så bara gå en promenad.
För då bryter man det trista beteendet innan det hinner sätta sig och bli till en vana – något som är lätt hänt med tiden.

Ofta handlar goda vanor om att faktiskt etablera dem. Då brukar de andra sakerna, som ger en ångest, kunna trilla bort av sig själv nästan. Det gäller förstås att vara på sin vakt så att man inte blir manisk. Till exempel att man äter jättedålig mat ena dagen för att nästa dag springa ett marathon som botgöring .

Börja som sagt istället med små steg: Ät mat utan ingredienser, ta en promenad, se efter din kropp med till exempel hudvård och för en inre dialog som är positiv. Allt börjar med ett första steg och det är upp till dig att ta det där första steget.
Sedan bygger man på med tiden. Ofta väcks ett intresse för ett hälsosamt liv som brukar resultera i sökande i långa trådar på olika forum på nätet. 
Det viktigaste av allt är att vara snäll mot dig själv. Ge dig själv en klapp på axeln och tacka dig för att du har tagit dig dit du är idag.