Hästälskarens paradis

30 juli 2020 william eriksson

Semestern närmar sig med stormsteg. Din dotter sneglar på dig då och då och hintar att “jag älskar hästar SÅ mycket!” och “Hästar är SÅ söta!”. En lång suck poängterar hennes inte alls tysta vädjan. Så berättar hon för dig för femtielfte gången att hon ALLTID har velat lära sig att rida, och om det inte händer NU så kommer hon att DÖ. Du vill ju gärna att ungen ska få som hon vill, men vilket ridläger är bäst? Det är viktigt att den plats du väljer passar just era behov och önskemål.

 

Att tänka på vid val av ridläger 

Ridning är så klart den främsta aktivitet ni kommer att delta i, vilket ridläger ni än väljer. Det som skiljer dem åt är det som sker mellan ridpassen. Vilka aktiviteter har det ridläger du funderar på organiserat? Några exempel kan vara:

  • Hästar, hästar och fler hästar. För den som “älskar hästar SÅ mycket” och vill spendera varje minut med dem, finns det ridläger som låter barnen pyssla med och om hästarna hela dagen lång.
  • Skog och natur. Tänk dig att kombinera ridskolan med ett äventyr ute i det gröna! 
  • Musik och rörelse. För den som har ork och lust kvar efter ridturen; varför inte njuta av lite musik och dans mellan varven?
  • Hoppläger och voltigeläger. Ta din ridning till en helt ny nivå.

 

 

Semester för hela familjen

Ett vandrarhem som inkluderar ridning är ett perfekt val för en barnfamilj som planerar semestern. Där kan ni bo ett par dagar, en vecka eller hela semestern. Naturnära och fullt med roliga aktiviteter gör det till ett äventyr att minnas i många år framöver. Haga Gård och Stall är ett exempel på ett sådant ställe. Du kan ta en titt på deras hemsida här. Ha en rolig och minnesvärd familjesemester, oavsett vilket ridläger du än väljer!