Historia platser och vackra stränder – Tunisien

08 juli 2019 jonas olsson
Historia platser och vackra stränder - Tunisien

Längtar du bort från regniga Sverige? Eller vill du bara få en paus från vardagslivet och upptäcka en annan kultur och ett annat land? Då kan Tunisien vara ett resmål för dig. 

 

Tunisien är ett land för de flesta

Tunisien ligger beläget i norra Afrika, med medelhavet i norr och Saharaöknen i söder. Med sina vackra kustorter som är mycket populära bland turister är Tunisien ett perfekt val för den sol -och badsugna. Samtidigt har Tunisien en rik historia som också på många sätt är unik. Den tunisiska kulturen idag är nämligen en mix av Europa och Afrika, skapad av berber, romare, araber och fransmän. I Tunisien finns det därför gott om sevärdheter för den som är intresserad, samtidigt som landet erbjuder utmärkta sandstränder med kristallklart vatten och lyxiga hotell med god mat. 

I den populära semesterorten Hammamet finns finkorniga sandstränder som angränsar till ett vackert turkost hav. Staden har dessutom en gammal stadsdel, medinan, och staden omges av en vacker gul stadsmur. Dessutom finns en borg från 1400-talet. Dykning och andra vattenaktiviteter erbjuds också. Mahdia är en annan semesterort i Tunisien. Det är en charmig, liten men livlig stad. Det är en traditionell fiskeby och ett riktigt paradis för den som gillar att dyka. En annan stad värd att åka till är Monastir, där anrika monument möter modern stad. Där finns också vacker natur och sandstränder att spendera många avslappnade dagar vid. 

Boka resa till Tunisien

De flesta större flygbolagen idag erbjuder direktflyg till Tunisien. Det vanligaste är att åka på charterresor till Tunisien. Letar du efter Tunisien resor kan resebyrån Almena vara för dig. Almena är en resebyrå som är specialiserad på resor till Tunisien, som de kallar för “paradiset vid medelhavet”. De erbjuder flera sorters charterresor som passar de flesta, både barnfamiljer och äldre par som vill åka på golfsemester eller äventyrsresor.