Ibland är det bäst att köpa en ny transportvagn

21 juni 2022 patrick pettersson

editorial

På Nilssons glasmästeri hade man mycket att göra. Glas var alltid ett populärt material att använda i olika sammanhang. Särskilt vid nybyggnation av hus var det många som ville ha stora panoramafönster, hela väggar av glas eller skjutdörrar till uterummet.

Den stora efterfrågan gjorde att Nilssons hade väldigt många olika varianter av glasskivor i lager. Ett problem var att deras gamla transportvagn inte var anpassad för att kunna hålla skivor av så många olika dimensioner. 

Därför fick de alltid trixa lite för att kunna spänna fast skivorna på ett säkert sätt när de skulle transporteras till ett bygge. De hade visserligen hittat på lite egna små special lösningar för detta, men det kändes ofta riskabelt.

 

Onödiga extrakostnader när glasskivor går sönder

Mer än en gång hade det också hänt att en glasskiva hade varit trasig när den kom fram till sin slutstation. Det kändes väldigt onödigt att sådant skulle behöva hända. Ibland var det väldigt svårt att tillräckligt snabbt fixa ersättning för skivan som hade gått sönder.

Det kunde också innebära en stor ekonomisk förlust, att bli av med material som de hade kunnat få betalt för, och även på grund av allt extraarbete det medföljde när en glasskiva gick sönder.

 

ny transportvagn

 

Många varianter att välja på

Nu hade man äntligen insett att det var hög tid att skaffa en ny transportvagn. När de kontaktade leverantören av sådana vagnar, blev de förvånade över vilket stort utbud det fanns. Senast de hade köpt transportvagn hade det inte funnits så många varianter att välja mellan.

Det verkade som att någon konstruktör hade tänkt till sedan dess och hittat på nya fiffiga sätt att spänna fast glasskivor på vagnarna så att de satt säkert och inte riskerade att gå sönder. De fick hjälp att välja en vagn som passade deras behov. Nu skulle det äntligen vara slut med trasiga glasskivor.