Lägenheter med stranden runt hörnet

30 november 2020 Mikael Barani

Vågorna slår mot klipporna. Det är ett behagligt ljud som för många av oss påminner oss om barndomens somrar då vi besökte, eller kanske till och med bodde, vid någon av Sveriges kuster. 

Alla som har varit i skärgården vet exat vad det handlar om: Livet går lite långsammare härute, oavsett om vi talar om ost- eller västkusten. Det är lite norrlandskänsla, fast minus de höga bergen och kala fjällen.

Ljudet av skärgården utanför fönstret 

Det är inte undra på att flera av oss drömmer om att spendera mer tid i denna miljö. Kanske till och med flytta ut hit. Särskilt omöjligt behöver det inte vara heller. Den som letar efter lägenheter i dessa omgivningar kan kika på Öckeröarna och det kommunala bolaget Öckerö Fastigheter. Naturligtvis är det flera som har fått samma idé som du. Det gäller därför att ha tålamod när man väl har skrivit in sig i bostadskön. Men den som väntar på något gott…

För drömmar slår in, så länge man är villig att arbeta disciplinerat, smart och tålmodigt. Det är sällan saker man strävar efter materialiseras inför en ut ur tomma intet. Vägen till målet är också ofta krokig och full av fällor och lärdomar. Det är kanske lätt hänt att tro att alla framgångshistorier och drömmar från Hollywood har skett över en natt. Det de flesta av oss inte har sett är den hårda kamp som liger bakom en persons resa till strålkastarljuset.

Så var beredd på att göra det bästa av din tid medan du väntar. Eller ”vänta” är kanske fel ord. Det antyder att man på något sätt bara kan kasta ut linan och sedan vänta på att det ska nappa.

Fundera istället på vilka fler drömmar du har och hur du ska gå tillväga för att göra dessa till verklighet. Skapa en plan och en struktur för hur du ska följa den. Då kommer dina drömmar snart att bli sanna.