Livet är en utmaning som är större än en Rubiks kub 17×17

28 oktober 2020 Mikael Barani

Känner du att förändringens vindar blåser i världen just nu? Visst, det är tumultartat och jobbigt men det känns också som om något nytt håller på att födas – och födslar brukar vara en rätt omtumlande process.
För första gången på länge känns det som att vi inte längre kan vara riktigt säkra på hur världen kommer att se ut inom några år. Gamla strukturer tycks falla sönder samtidigt som nya växer fram. 

En flexibel inställning till livet är alltid en tillgång

Det gäller helt enkelt att vara förberedd på vad som än må komma. I och med internet finns det inte länge några ursäkter till att inte kolla upp vad som väntar oss vid horisonten. Det gäller förstås att ha ett kritiskt öga och integritet när man surfar runt därute – alla, även etablerade medier, arbetar trots allt med ett speciellt syfte i fokus. För sådana är vi människor.

Som vanligt är det viktigt att hålla sig flexibel och dynamisk i dessa ovissa tider. Att vara beredd på det mesta gör att man har en buffer mot det oväntade. Se därför till att träna på kropp, sinne och hjärna så ofta som möjligt. Ta promenader och utmana dig själv med att äntligen lyckas lösa en Rubiks kub – en dag kanske du sitter med en Rubiks kub 17×17 i knät för att du upptäckte en passion och ett intresse.

Viktigast av allt är att tro på dig själv och att omge dig med människor som du bryr dig om och som bryr sig om dig. Det finns inte något värdefullare än att vara kring människor som delar en gemensam vision och som arbetar mot denna vision. Våga därför utmana dig själv och se vilka människor som dyker upp längs den väg du vandrar.
Kanske väntar dina bästa vänner och ditt livs kärlek bortom allt det där som du är rädd för men som du vet att du borde göra?