Lyxiga hamburgare i Östermalm

27 juni 2022 jonas olsson

editorial

Ett av de flottare områdena i Stockholms innerstad är Östermalm. Här finns vackra Hedvig Eleonora kyrka och flera kvarter med fina gamla hus som inrymmer de exklusivaste lägenheterna. Allra exklusivaste är det nog att ha lägenhet eller kontor utmed Strandvägen.  

I Östermalm finns också den historiska gamla saluhallen där man kan hitta de finaste råvaror att köpa med hem, eller också äter man på någon av restaurangerna där. Ett alternativ för de som känner sig lite blasé på saluhallens utbud, är annars att kila runt hörnet för att hitta något annat. 

Man kan till exempel köpa hamburgare i Östermalm, av en klass som motsvarar förväntningarna för detta område. Alltså inte de vanliga, flottiga burgarna med svampigt bröd och slak sallad. Här snackar vi istället trendiga smashburgare med frasigt bröd och biff av svensk högrevsfärs. Smashtekniken gör att köttsafterna bevaras och hamburgarna blir extra goda och saftiga.

 

Hamburgare

 

Milt eller starkt med fräscha grönsaker

Det finns många varianter av dessa burgare. En cheeseburgare är aldrig fel, men om man gillar lite starkare smaker kan man prova en variant med habanero. Den som föredrar fina smaker beställer istället en tryffelburgare. Självklart finns det även fiskburgare eller burgare med halloumi för dem som inte äter kött.

Oavsett vilken burgare du beställer så kommer menyn att inkludera pommes frites och läsk. I burgarna finns det också fräscha grönsaker, såsom krispig sallad, tomat, lök eller cole slow beroende på vilken variant du beställer.  

Oavsett vad du väljer kommer du att bli både mätt och nöjd. Visst är det fint att gå på lyxrestaurang, men ibland passar det bättre med snabbmat. Då är det toppen att man även i trendiga Östermalm kan få sådan som inte bara är mättande utan också väldigt god. När du har tröttnat på ostron och rysk kaviar är det bara att gå in på https://www.ostermalmsgrillen.se/ och studera menyn. Sen vet du vart du ska styra stegen härnäst.