Oväntade upptäckter hos veterinären i Barkaby

04 februari 2021 Mikael Barani

Det är tur att vi har dem – våra husdjur. Speciellt i dessa tider då det finns dem bland oss som inte har samma möjlighet att träffa andra människor som tidigare. Kombinationen av att kunna prata med folk över nätet och samtidigt ha ett husdjur hemma fungerar ändå som ett hyggligt substitut, i varje fall ett tag.

För vi människor är som bekant sociala djur. Vi behöver kunna se varandra och prata med varandra för att må bra. Det är så vi har utvecklats genom historien – genom utbyte.

Det sociala djuret

För andra människor har varit själva förutsättningen till vår utveckling. Det är väldigt svårt att göra något utan att samarbeta. Visst har tävling sina poänger, men hur många människor är det egentligen som tävlar helt själva?
Ofta har man ju trots allt mentorer och lärare som är med och för en framåt.

Därför befinner vi oss i en situation som är extremt komplex. För när vi nu både ska ta hand om varandra, samtidigt som vi ska undvika varandra, blir det svårt att få ekvationen att gå ihop.

Det gäller helt enkelt att vara medveten om riskerna och att se till att man skyddar de mest utsatta. Trots allt så klarar sig de flesta av oss utan några större problem efter att ha mött Covid-19.

Det intressanta, eller hur man nu ska utrycka det, är att viruset också tycks drabba djur. Kanske är detta något som man testar för hos din veterinär i Hässelby när du är där nästa gång.

För om din hund eller katt känner sig lite hängig kan det ju faktiskt vara så att även det har drabbats av viruset.
Såklart är det inte något som man ska gå och oroa sig för. Det gäller bara att agera klokt och inte ta några onödiga risker. Sådant räcker långt.