Rädda dina gamla foton

29 juli 2019 jonas olsson
Rädda dina gamla foton

Det är populärt numera med släktforskning, och dina gamla bilder kan bli efterfrågade i framtiden. Att forska i sitt släktträd är intressant, och att då få se ett foto på en gammal farmors mor kan vara guld värt. Har du gamla gulnade och blekta foton i skåpen, lämna in dem och få dem restaurerade! Även trasiga eller repade foton går att rädda. Med hjälp av kamerateknik i Malmö och även i hela landet kan du återskapa bilderna.

 

Trassliga videoband och repiga smalfilmer

Kanske har du filmat på ett bröllop, något du vill ha kvar och minnas. Om dina band har trasslat sig, kan modern kamerateknik hjälpa dig. Det finns företag som har experter på att restaurera filmer och bilder. Filmer som repats av många visningar i projektor kan scannas på olika sätt. Med s.k. våtscanning försvinner de flesta repor direkt.

 

Modern lagringsteknik

Har du gamla disketter, kassetter, diabilder och filmer från förr, borde du verkligen ta en titt på möjligheten att få detta lagrat på moderna sätt. Att förändra från analogt till digitalt är inga problem, och du har flera olika valmöjligheter beträffande lagringsmedia. Du kan också få hjälp med att återskapa bilder om du drabbats av en hårddiskkrasch. Kontakta en verkligt teknisk kameraexpert, så får du bilderna tillbaka.

 

Rengöring av kameran

Riktigt fina foton tar du förstås med din egen kamera. Däremot är det inte att rekommendera att själv försöka rengöra sensorn. Givetvis vill du ha klara foton utan smuts och fläckar, och det allra bästa är att låta rengöra kamerasensorn hos ett proffs. Delarna är känsliga och därför behövs det en fackman för jobbet.

 

Gör väggtapet av ditt foto!

Du kan välja ut ett av dina foton och göra väggtapet av det! Den är självhäftande och går att flytta, om du skulle vilja. Det är en häftig väggdekoration, något utöver det vanliga.