Rena ditt vatten

01 mars 2019 Jenny Olsson
Rena ditt vatten

Att ha tillgång till rinnande, rent vatten direkt ur kranen är inte en självklarhet för alla. Här i Sverige har vi turen att nästan alltid, vart vi än bor, ha tillgång till det. Men det finns gånger då vattnet även i vårt land kan bli otjärnligt att dricka eller helt enkelt inte går att dricka på grund av att olika värden inte stämmer. Det händer både kommunala vatten och för dem som har egna brunnar. Det kan hända att bakterier av någon anledning kommer in i vattnet eller att olika värden inte är som de ska. 

När man inte har tillgång till rent vatten i kranen så inser man vilket jobb det är. Man måste kanske åka och låna vatten av någon granne eller någon ännu längre bort eller behöva köpa vatten på flaskor i affären. Det tar både tid och är i längden kostsamt. 

 

Som tur är finns det enkla sätt för att åtgärda det, det finns människor och företag som är experter och oerhört duktiga på att åtgärda fel i vattnet så att det blir drickbart igen. http://www.rvir.se/ är ett företag som ägnar sig åt vattenrening norrtälje och de är också verksamma i hela Roslagen. Runt om Roslagen finns det cirka 13 000 öar och där har de hjälpt många kunder med att fixa deras vatten. 

Genom att besöka sina kunder ser du hur det ser ut med vattnet och undersöka vilka problem som finns. De kan även ge förslag på åtgärd. De tar en ackrediterad vattenanalys som de går igenom tillsammans med kunden. Det är skönt att som kund kunna ringa ett företag som gör allting, från att söka och hitta problemet till att åtgärda det.

Företaget har god kunskap om området och några av deras uppdrag brukar bestå av att tillverka dricksvatten från havet genom avsaltning, vilket är otroligt att det ens går. På så sätt kan även saltvatten användas som dricksvatten.