Ridkurser i Stockholm

21 juni 2021 Lily Hansen

Allt fler vuxna plockar upp ridintresset de hade som barn och börjar ta ridlektioner igen. Men vad kan vara viktigt att tänka på om man vill ta ridkurser i Stockholm? Finns det ridskolor som tar emot både barn och vuxna om hela familjen vill rida på samma ställe? 

Först och främst bör man söka sig till en ridskola som är godkänd av Svenska Ridsportförbundet. Vill man ha förslag på olika ridskolor kan man gå in på deras hemsida och där söka efter ridskolor i närheten av där man bor; https://www.swartlingsridskola.se/.

Många ridskolor har också hemsidor där det står vilka slags elever de tar emot och där kan man ofta läsa om de bedriver verksamhet både för barn och vuxna. Man brukar även kunna se om man kan ta ridkurser på olika nivåer och även privatlektioner. Det är viktigt att man hittar en ridskola där man känner att man kan utvecklas och för det behöver man ridkurser i lagom svårighetsgrad. 

 

 

Åk och besök ridskolan innan ni bestämmer er

Innan man helt bestämmer sig för en ridskola är det bra om man först åker och besöker den. Det händer tyvärr att verksamheter inte alls är som man uppfattar dem via hemsidan eller när man pratar med dem på telefon. Därför är det viktigt att först göra ett besök och kanske även ta en provlektion. Passa också på att ställa alla tänkbara frågor, särskilt om lärarna som gärna får vara utbildade ridlärare.

Av säkerhetsskäl krävs det också viss utrustning då man tar ridkurser, då man faktiskt kan skada sig rejält om man ramlar av. På många ridskolor kan man få låna både hjälm och ridväst, men bra skor med klack så att man inte fastnar i stigbygeln måste man själv ha. Många gånger kan man hitta bra begagnade ridkläder via olika försäljningssajter på nätet.