Så hittar du rätt bland alla smartklockor

14 oktober 2021 Cecilia Olsson

editorial

En smartwatch är det perfekta valet för den som vill ha ut lite mer av sin klocka. En smartklocka blir som en förlängning av mobilen och beroende på vilken modell man väljer kan man använda den till allt från att byta låt på Spotify till att mäta pulsen. Innan man köper en smartwatch kan det därför vara bra att tänka igenom vad man vill att den ska kunna användas till för att underlätta vardagen. 

Att tänka på vid val av smartwatch

Det allra viktigaste när man ska köpa en smartklocka är att man kontrollerar att den är kompatibel med smarttelefonen man har. Det skiljer mellan olika märken och modeller vilka mobiltelefoner de fungerar tillsammans med. Läs även på att klockan har de funktioner som önskas. Tycker man till exempel väldigt mycket om att träna och gillar att kunna följa sina framsteg så kan det vara viktigt att välja en klocka som har funktioner kopplade till fysisk aktivitet.

Det kan också vara klokt att välja en klocka med vattenavvisande pekskärm samt ett armband i silikon för att den ska vara lättare att hålla fräsch. Väljer man en klocka där det går att byta armband kan man variera dem efter tillfälle. Precis som att armband i silikon kan vara bäst att använda vid träning så kan man ha ett behov av att använda sig av armband i läder eller rostfritt stål till arbete och fest. 

Välj bland mängder av varumärken och designs

Oavsett vilken sorts smartwatch man är ute efter så kan det vara väl värt att kika på sortimentet hos mysmartwatch.se. De har ett brett utbud av smartklockor med olika funktioner och designs för kvinnor, män och barn. Hos Mysmartwatch finns smartklockor och armband från många välkända märken som exempelvis Apple, Samsung, Huawei, Fitbit, Garmin, Polar med flera. Det finns helt enkelt något för de allra flesta oavsett behov och stil.