Släpp taget och lev livet!

21 juli 2020 Mikael Barani
Släpp taget och lev livet!

Det är lite roande att tänka tillbaka på den person man var tidigare i livet. Särskilt i tonåren när man var så enormt säker på att nu var man personen som man skulle vara för resten av livet.
Lite charmigt är det att minnas sin egen inställning till saker och ting. Samtidigt finns det mycket att lära av våra unga jag. För det var en tid av sökande och nyfikenhet – något som vi ägnar oss åt på tok för lite ju äldre vi blir. Det är inte som om att vi behöver cementeras in i de former som vi sedermera hamnar i. 

Dock så är det förstås svårt att ta sig loss ur dessa ju mer ansvar och, framför allt, ekonomiska skulder som vi tar på oss under livets gång.
Sanningen är kanske den att vi vid en viss tidpunkt i livet inte längre har råd att fundera över om vi lever det liv som vi vill leva. Hus, bilar och andra prylar kostar helt enkelt för mycket för att vi ska kunna ta en funderare över situationen.
För att inte tala om allt jobb som krävs för att hålla igång denna tillvaro.

Nu är förstås inte allt detta av ondo. Att ha en fin tomt och fina prylar är trots allt väldigt trevligt. Frågan man dock kan ställa sig är om det är man själv som äger prylarna – eller om det är prylarna som äger en själv.

Kanske hade det varit lättare att göra avkall på vissa saker och istället nischa in sig på ett rejält intresse. Som musik och se till att man har ett par riktigt fina högtalare för att lyssna på favoritlåtarna: https://tonlaget.se/hogtalare-goteborg.html.
För annars är det lätt hänt att man faktiskt inte hinner med att leva och njuta av livet.

Trots allt så lever vi nu och inte först efter pensionen.