Söker du efter en personlig assistent?

13 juli 2019 jonas olsson
Söker du efter en personlig assistent?

Kanske är det du som behöver en personlig assistent för att hjälpa dig i din vardag. Eller kanske du har en familjemedlem som behöver någon dygnet runt. Vad du än har för behov är det viktigt att du hittar rätt person för jobbet. Det är viktigt att hitta någon som har empati, tålamod och är snabb att anpassa sig efter situationen.

Turligt nog är det inte svårt att hitta rätt personlig assistent. Adena Personlig Assistans är ett assistansbolag som har många års erfarenhet inom branschen. Här hittar du enkelt rätt person för din unika situation.

 

En personlig assistent hjälper till ett självständigt liv

Det är lätt att ta självständighet för givet, men det är något som inte är möjligt i många människors liv av olika anledningar. En personlig assistents jobb är att hjälpa sin brukare att leva ett självständigt liv. De har ett viktigt jobb att hjälpa sin brukare att leva ett så normalt liv som möjligt. Därför handlar det om att hitta den person som passar in i din vardag eller din familjemedlems vardag. Det är brukaren själv eller deras familjemedlemmar som väljer vem som ska bli anställd. Det gör det enklare att hitta rätt person för just dig när du själv har makten att välja.

Rätt assistans leder till bättre livskvalitet

Personlig assistans ingår inom LSS lagen, som är Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade, och denna trädde i kraft 1994. Målet med detta är att funktionshindrade eller handikappade individer ska kunna leva ett värdigt liv och kunna leva “som andra”. Det handlar om att ge människor en bättre livskvalitet och vara en hjälp i deras vardag. Arbetsuppgifterna beror helt på vilka förutsättningar brukaren har. Det kan vara allt från dygnet runt hjälp, till att hjälpa till att handla, städa, laga mat och följa med på sociala events.