Ta ett mikrolån

16 mars 2022 Jenny Olsson

editorial

Att låna pengar kan ibland kännas lite jobbigt. Kanske önskar man att man istället hade en buffert att ta av och slippa öka på lånen. Men ibland kan ett tillfälligt lån lösa en jobbigt situation. Kanske behöver man ett lån för att renovera huset eller laga bilen. Kanske behöver man ta en utbildning som man måste bekosta själv, för att det ska leda till jobb så man kan börja tjäna pengar. Anledningarna kan helt enkelt vara många.

Det viktigaste när man lånar pengar är att man har en plan för hur man ska betala tillbaka dem så man inte står där med högre kostnader och har svårt att få det att gå ihop. 

lån

Mikrolån hos Swiftbanker 

Om man ska ta ett mindre lån under kortare tid kan mikrolån vara en bra idé. Hos Swiftbanker.se som är en låneförmedlingssajt finns bland annat lån som dessa. När det gäller mikrolån handlar det om ganska små belopp, från 500 kronor upp till 10 000 kronor.

Det är för att räntan på dessa lån ofta är väldigt höga och meningen är att man ska kunna betala tillbaka dem snabbt då den effektiva räntan ligger mellan 100 och 200%. Att låna pengar över längre tid med hög ränta är inte alls någon bra idé. Då kan det vara bättre att se om man har möjlighet att låna beloppet via till exempel blancolån.

Går inte det och man är i behov av pengar snabbt kan microlånet fungera som en tillfällig lösning. Att ansöka om lån hos Swiftbanker är både enkelt och går snabbt. Man går in på sajten, fyller i sina uppgifter och om de hittar några passande alternativ presenteras dessa och därefter väljer du om du vill ansöka om lånet eller inte. Att låna pengar via nätet istället för på ett bankkontor går i regel mycket snabbare och det är dessutom enklare att få vissa lån ibland.