Tidigt ute på banan

05 november 2019 jonas olsson
Tidigt ute på banan

En golfrunda tar sin tid, och det är härligt att komma upp på morgonen, till en ny dag, och börja med ett motionspass. Att spela golf är en lågintensiv idrott. Man bör ha en kompis med, för man måste vara minst två och max 4 personer i en golfboll. Går man ut tidigt är det inte mycket folk på banan. Man kan gå ostörda och behöver inte stressa. När man spelat sina 18 hål kan man gå till golfrestaurangen eller kiosken, eller till golfshopen och fynda.

 

 

En golfbana på landet

 

De flesta golfbanor ligger på landet, men en del är mer gårdsmiljö än andra. Man brukar se bondgårdar på håll, en sjö, fåglar och skog. Det är avstressande, samtidigt som man vill vinna över sina medspelare. Varje dålig boll måste man glömma fort, så att man inte blir på dåligt humör och tappar självförtroendet. Vi har sett golf på TV, och vi vill efterlikna våra idoler. Synd bara att resultatet inte är lika proffsigt. Men går man runt på till exempel en 18 hålsbana i Jönköping, har man fått sin beskärda del av dagens motion redan tidigt. En lördagsmorgon eller söndagsmorgon är perfekt. Man måste bara se till att det inte pågår en tävling där.

 

Tävla på riktigt

 

Man kan också ha golf som en riktigt social hobby. Då anmäler man sig till en klubbtävling och deltar i ett lag. Man kan vinna fina priser. Men tänk på att man inte bara kan utebli från en golftävling. Är det dåligt väder, får man ta på regnkläder och fälla upp sitt golfparaply. Det finns regnskydd för golfbagen, så det är bara att bita ihop och gå ut. Om det åskar är det farligt att vara på en golfbana, och bara då blir en tävling inställd. Det är tävlingsledningen som bestämmer om en tävling blir av eller inte.