Uppmärksamma arbetet gjort med pistmaskin

25 februari 2021 patrick pettersson

Finns det någonting härligare än att kasta sig ut på skidor eller snowboard i en alldeles nypistad backe? Det där är en sådan sak som man bara vet om man vet. Det vill säga, har du varit med om det kan du relatera. Men för den som aldrig ens åkt skidor kan det vara svårt att föreställa sig just den där precis lagom pistade backen. 

Det vilar ett stort ansvar för den hjälte som sitter bakom spakarna i pistmaskinen. En dåligt pistad skidbacke kan vara en direkt säkerhetsrisk. Det bryts redan för många ben därför att folk trillar på skidorna. Men att backen är dåligt pistad som ett resultat av en tveksam pistmaskin, eller förare för delen, ska inte behöva vara en av anledningarna.  

Pistmaskinerna går oftast varma sena kvällar och tidiga morgnar. Ibland faktiskt även under natten. Allt för att göra backen redo för dig direkt när solen gått upp och liftarna öppnat. Alla skidåkares målsättning borde vara att vara först i kön för att vara först ut i backen. Det är alltid när pistmaskinen precis avslutat jobbet som backen är som bäst. 

 

 

Människan bakom pistmaskinen

Ibland kan man fundera på om det är ett väldigt ensamt jobb att köra pistmaskin. Därför borde du varje gång du passerar en pistmaskin vinka åt föraren i hytten. Tänk om föraren skulle bli så glad att det gör hela hans eller hennes dag. Ett enkelt tack för pistmaskinens arbete i backen som gör det möjligt för dig att njuta av att åka skidor på säkert underlag.  

Eller också kanske du kan gå in på pistmaskin.net och skriva någonting tacksamt till personalen. Kanske ett mejl eller bara en liten kommentar. Någonting som uppmärksammar människorna bakom pistmaskinen. Som visar hur tacksam du är. För utan pistmaskinen är skidbackarna ingenting, och din skidåkning är som bortglömd. Punkt slut finito.