Upptäck äventyren som väntar utanför Göteborg!

18 juni 2022 Mikael Barani

editorial

Det kliar lite i fingrarna inför sommarens äventyr. För snart är det semester och många av oss är riktigt sugna på att komma iväg och se något nytt. Att resa till solen och bara uppleva något annat än Sverige ligger högt upp på mångas lista.

Det ser man inte minst på Arlanda där det minst sagt har varit ont om plats under den senaste tiden. Nu ska den värsta trängseln dock vara löst genom att man har tagit in förstärkning i säkerhetskontrollen.

Ett land där äventyren väntar runt hörnet

Naturligtvis slipper man allt detta om man väljer att resa med bil istället, även om det kostar på rätt bra med tanke på dagens bränslepriser. Det går förstås också att ta tåget till Göteborg och ta in på http://hotelaveny.eu/.

För den som är friluftsintresserad är detta en inte alltför tokig idé. Göteborg är nämligen omgivet av underbara gröna ytor som man kan upptäcka i relativ exklusivitet då få känner till hur nejderna ser ut.

Hotell

Annars kan man alltid passa på att dra ett äventyr i närområdet. Att åka iväg från hemstaden, en halvtimme bortåt, kan även det föra med sig en massa roliga äventyr som man kanske inte hade tänkt på. Vi bor trots allt i ett land som är fullt av grönska, sjöar och – en bit upp – kuperad terräng och i slutändan fjäll. För den som vill finns det alltid något att utforska i detta avlånga land.

Framför allt om man tänker på alla nationalparker och naturskyddsområden som finns här. Det är bara att kika på Youtube och se alla filmer som folk lägger upp från sina vandringar och övernattningar i Sverige.

För den som vill väntar alltså äventyret alldeles runt hörnet. Varför inte – som sagt – kombinera ett besök i staden med att sedan utforska den närliggande floran och faunan alldeles utanför stadsområdet?