Vad är tantra massage?

30 juli 2020 jonas olsson

Ordet tantra får många människor att direkt tänka på sex. Men egentligen är det den sexuella och sensuella energin som det handlar om. En behandling där man passivt mottar en mjuk kärleksfull beröring som ger en  avslappnande och enligt många en meditativ känsla.

Man kan ta en tantramassage bara för att det är skönt och lugnande. Många använder sig däremot av behandlingen som en terapi för att släppa olika typer av spänningar kring gamla trauman som man fått tidigare i livet. Kanske har man svårt för att slappna av och ge sig hän. Släppa taget, inte bara i sexlivet utan även ute i vardagen. Då sägs det att tantramassagen kan hjälpa.

 

Lite historia

Tantra är en urgammal tradition som man finner både inom hinduism och buddhism. Tantran är även en av de äldsta yogaformerna. Dessa äldre yogaformer har sedan utvecklats och är nu grunden till vår moderna yoga som så många praktiserar idag. Den strävar efter att balansera yin och yang och de manliga och kvinnliga energierna. I denna typ av yoga arbetar man då med de kroppens nedersta chakran. Vilka är  rotchakrat som sitter vid svanskotan, sexualchakrat vid blygdbenet och navelchakrat som sitter straxt nedanför naveln. Energierna tar sig från moder jord upp genom chakrasystemet som sitter längst ryggraden och reser sig hela vägen till kronchakrat ovanför huvudet.

 

 

Beröring och yoga

Man skulle kunna säga att det är en yogamassage. Men inte i bemärkelsen att man gör, asanas, yogaställningar, eller den så kallade yogamassagen. Utan snarare genom att mottagaren praktiserar den djupa avslappningen och givaren ger den mjuka kärleksfulla massagen som stimulerar och aktiverar energisystemet. Det frigörs endorfiner och lyckohormoner som gör att man slappnar av, blir lugnare och befinner sig helt i nuet. Vill man veta mer kan man hitta tantramassage malmö, men även på många andra platser i landet.