Välja rätt sorts skylt

23 april 2019 jonas olsson
Välja rätt sorts skylt

Tillfällen då skyltar behövs är många. Utan en skylt som visar upp verksamhetens namn på entrén kan det bli svårt för kunden att hitta rätt. Alla har vi en namnskylt på ytterdörren. Skyltar finns lite överallt och i vanliga fall tänker vi inte så mycket på dem. De finns där och ger oss information. Skyltar hänvisar till rätt plats och välkomnar besökaren på ett inbjudande sätt.

 

Välja rätt sorts skylt

Ett bra tips är att titta på hur andra i liknande situation har utformat sin skylt. Ofta finns det en bra anledning till varför en skylt ser ut som den gör. Ett proffs har suttit och lagt ner tid på att utforma en tilltalande design. Om skylten innehåller text så är den texten noga bearbetad för att säga så mycket som möjligt på ett sätt som snabbt och enkelt kan läsas av mottagaren.

Oftast finns vissa förutsättningar som man kanske behöver ta hänsyn till. Placeringen till exempel. Hur stor skylt får plats? Sitter den högt upp? Ska bokstäverna vara extra stora för att den ska kunna läsas från långt håll? Ska den sitta på en vägg och hur ska den fästas? Eller ska den stå i en skylthållare på marken?

Köpa skylt

Ska jag låta en firma designa och bygga skylten eller går det bra att beställa en färdig? Det finns mycket att ta ställning till. Personalen hjälper gärna till om du har några frågor. Här är ett exempel på det stora utbud av skyltar som går att köpa https://www.skiltex.se/shop/skyltar-855s1.html från företaget skyltx.se. Det kan vara bra att titta på vad som finns för att få inspiration. Ibland har man en klar bild för sig av vad man ska ha, ibland inte. När man blir presenterad olika sorters lösningar och får olika alternativ att välja mellan är det lätt att jämföra och välja.