Vimmerby en magisk stad

12 juli 2019 jonas olsson
Vimmerby en magisk stad

Vimmerby är en underbar stad som ligger i det vackra landskapet Småland. Här bor det runt 12 000 invånare och det finns ännu fler turister. Vimmerby bjuder på en vacker natur med sjöar, skogar, ängar och äkta svenska röda stugor att övernatta i. Det är verkligen en stad som har mycket att erbjuda och om du planerar en resa dit behöver du även hitta ett bra hotell. Det är inte svårt att hitta ett hotell i Vimmerby som tur är. Hotel Ronja är ett bra val med många möjligheter; med gym, restauranger och ett bra läge.  

Besök Astrid Lindgrens värld 

Vem älskar inte Astrid Lindgren och hennes berättelser? Det är berättelser som svenska barn har växt upp med under flera generationer. Hon är till och med en av världens mest älskade barnboksförfattare. Anledningen till att Astrid Lindgrens värld finns i Vimmerby är för att det var hennes hemstad. När du väl är på besök i Vimmerby måste du besöka Astrid Lindgrens värld. Här får du träffa alla karaktärerna från hennes böcker. Det är inte enbart för barn utan även för vuxna som vill glömma bort sin ålder under några timmar. Allt kommer till liv rakt framför dina ögon, det är utan tvekan ett ställe alla måste besöka minst en gång. 

Hitta rätt hotell för din vistelse

När du reser är det viktigt att ha ett bekvämt hotell att stanna på under din vistelse. Det är stället där du laddar upp dina batterier och som ger dig chansen att slappna av under dagen. När du bokar ett hotell är det viktigt att du läser igenom tidigare gästers recensioner. Detta ger dig en ärlig bild av hur hotellet faktiskt är. Det gör att du slipper att bli besviken under din vistelse. Ett annat tips är att boka hotellfrukost om den inte redan ingår. Du slipper att söka frukost någon annanstans och du börjar dagen på det bästa sättet.