Förflyttning med biltrailers

27 december 2020 jonas olsson
Förflyttning med biltrailers

En biltrailer är precis som det låter, det är en trailer skapad för att dra bilar och dras av bilar. Det innebär dock inte att de är begränsade till detta, för trots att de är gjorda för att dra bilar kan de även dra annat. 

Har man några brädor som ska flyttas är det smidigt att enkelt lägga upp dem. Eftersom biltrailern ofta är stor kan den även passa bra på en gård. Ska man hämta höensilage kan man säkert tränga på två balar. Givetvis måste man ha koll på viktgränsen så man inte överstiger den. 

Biltrailers är till hjälp så att man enkelt kan flytta en bil utan att behöva köra den. Man ser ofta att de som exempelvis kör folkrace har sådana biltrailers och fraktar sina bilar på. Det gör det möjligt att utöva olika sporter och inte behöva ringa bärgare för att få flyttat en okörbar bil. 

Hyra eller äga en biltrailer 

Behöver man en biltrailer men inte äger en kan man hyra den hos olika företag. Det brukar inte vara alltför svårt att hitta, med en enkel googlesökning får man fram olika förslag. Behöver man hyra den över en helg brukar inte detta vara omöjligt att få göra. 

 

 

Äger man sin egen biltrailer behöver man inte leta rätt på en först. Det är enklare om man äger den själv då man helt enkelt bara kopplar på den. Dessutom har man oftast då bra koll på hur mycket man får dra och hur det funkar. 

Har du aldrig transporterat en bil innan bör du hyra trailern hos ett kunnigt företag. Då kan du även få råd om hur du ska göra och de kan hjälpa dig med viktgränsen. När man kör med släp har man även en hastighetsbegränsning. De du hyr av kan upplysa dig om detta om du själv inte har koll.